Камен Костадинов: Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС
Камен Костадинов: Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Камен Костадинов: Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС
70465
Камен Костадинов: Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС
  • Камен Костадинов: Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС

Делян Пеевски не е спорна личност сред избирателите на ДПС - това заяви в интервю за Дарик зам.-председателят на ПГ на движението Камен Костадинов, като допълни, че силно се надценявали функциите, които Пеевски имал.

„На много места Пеевски е познат. Избирателите на ДПС знаят кой е той. В никакъв случай не е спорна личност сред избирателите на ДПС. Фигурата му се митологизира и силно се надценяват функциите, които той има. Пеевски участва в законодателни инициативи, в диалог е с ръководството на групата. По въпроси, които са от неговата компетентност, участва активно", добави Костадинов.

В коментар на скандала, свързан с агитацията на майчин език като текст от проекта за нов Изборен кодекс, Камен Костадинов подчерта, че не ДПС заиграва с етническата карта, защото партията няма нужда от подобни стимули преди изборите.

„Ние носим своята отговорност пред българския народ, пред гражданите, които са гласували за нас и мисля, че поведението и държанието ни го показват. Това, че някой се опитва да използва ДПС като виновник за нечии неуспехи или се опитва по този начин да сплотява своите партийни редици, е нещо, което не ни учудва, но няма да ни отклони от поведението, което сме имали през последните 23 години, а именно защита на европейските стандарти за правата и свободите на всички български граждани. Има някакво латентно състояние на омразата, която в такива моменти избуява на повърхността.

Зам.-председателят на ПГ на движението подчерта, че със сигурност не на ДПС е необходима анти ДПС риторика: „Защото няма как някой да се опитва да събуди риторика срещу себе си. ДПС е доказало за многото избори, които са провеждани след 1990 година, че няма необходимост от допълнителни инжекции или допълнителни катализатори на процесите, за да получат някаква подкрепа извън тази, която получават традиционно. Надявам се Народното събрание да бъде на нивото на отговорностите си, да осъди всички актове на насилие, които се случват".