Калин Георгиев залага честта си, че няма афера с подслушвания
Калин Георгиев залага честта си, че няма афера с подслушвания / снимка: Sofia Photo Agency, архив

МВР е на път да загуби готовност да противодейства на престъпността. Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев.

„Ходим по тънък лед, на път сме да извадим МВР от готовността му да противодейства на престъпността”, каза той. В същото време Георгиев определи аферата с подслушванията като ходене по тънък лед и заяви, че МВР има изключително широка подкрепа от хората от чуждите служби.

„Аз не виждам проблем с подслушванията. Пак ще го кажа, трябва да приключи тази проверка. Колкото по-бързо приключи, толкова по-добре”, заяви той.

Главният секретар допълни, че няма как хора от МВР да подслушват за своя сметка, без това да се разчуе, защото има екип от хора, които са повече от един. „Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността. Много са тежки наказанията”, коментира още Георгиев.

Попитан дали наистина си залага честта, че няма афера, той категорично отговори, че няма такава. „Дори вече не ми е интересно да работя там. Този скандал ми показа, че не мога да променя нищо повече, а щом един човек не може да промени нищо - какво му остава”, заяви главният секретар на МВР.

Георгиев коментира още, че този скандал със СРС-та ще унищожи МВР. По думите му това ще е победата на политиците от скандала. „Те ще убият духа на институцията, не знам някой от моите колеги да се чувства привилегирован да работи там”, категоричен беше той.