Калин Георгиев ще прилага кърджалийски почин за защита на възрастни в цялата страна
Калин Георгиев ще прилага кърджалийски почин за защита на възрастни в цялата страна / снимка: DarikNews.bg, Кърджали

Съвместни патрули от полицаи, пожарникари и социални работници да обикалят възрастните и самотно живеещите хора по малките населени места, за да бъдат предотвратени престъпления срещу тях. Това предложение ще направи секретарят на МВР Калин Георгиев до всички областни дирекции, а починът той взаимства от тази в Кърджали, където той присъства при отчитане работата на дирекцията през 2012 г.

„Хубавата новина от областната дирекция в Кърджали е, че всички тежки криминални престъпления извършени срещу този контингент са разкрити. Няма неразкрити, а също така тези престъпления са пренебрежимо малко”, каза пред журналисти Калин Георгиев.

Той поясни, че през изминалата година в Кърджалийско е  извършена една добра превантивна работа от страна на полицейските органи съвместно с органите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, извършена е паспортизация на всички жители в региона и техните данни, знае се къде се намират, следи се за състоянието им.

„Моето предложение е този почин да бъде възприет от колегите в цялата страна, за да може грижата на държавата и органите на МВР към този тази категория хора да бъде още по-видима и още по-осезаема”, заяви още Георгиев. Той изтъкна, че противодействието срещу престъпленията в малките населени места и тези, извършени срещу възрастни и самотно живеещи хора са сред основните приоритети в работата на МВР.

Други новини от Кърджали