„Приятно изненадан съм от състава на новото служебно правителство. Премиерът Огнян Герджиков е човек от висока класа", коментира пред NOVA икономистът Владимир Каролев.

Вижте състава на служебното правителство (СНИМКИ)

Изказването му бе по повод състава на новото служебно правителство, който бе обявен в сряда. И икономистът Владимир Каролев и социологът Кольо Колев са убедени, че президентът Румен Радев е спазил обещанието си да назначи за служебни министри само хора с голям опит в областта, в която работят.

Деница Златева е изключително добър експерт", заяви икономистът Владимир Каролев. Социологът Кольо Колев добави, че тя била забелязана като добър експерт още в президентската кампания на ген. Румен Радев. В служебното правителство тя ще бъде заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

Президентът реши: Ще има избори на 26 март 2017 г., служебен премиер ще бъде Герджиков

Илко Семерджиев е известен с факта, че беше успешен здравен министър. И доста активно работи по здравната реформа", изказа се Каролев за новия здравен министър.

Доц. Теодор Седларски, който поема финансовото министерство, ще е най-младият министър в служебното правителство. „Чул съм невероятно добри неща за доц. Седларски. Той има впечатляващо CV", коментира икономистът Владимир Каролев.

Официалната церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство ще се състои днес от 12.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. Церемонията ще се излъчва на живо в интернет страницата на правителството.

Източник: nova.bg