Йордан Лечков се яви на разпит
Йордан Лечков се яви на разпит / Sofia Photo Agency

Кметът на Сливен Йордан Лечков се яви на разпит в Първо-РПУ в столицата. Лечков бе призован след като хвърли на спрели го за превишена скорост полицаи личната си карта, показа им среден пръст и си тръгна. Все още няма повдигнати обвинения към вицепрезидента на БФС. Той е бил разпитан в качеството му на свидетел.

Лечков беше видимо изненадан от огромния брой журналисти, които го чакаха пред районното управление.

„От 1994 година толкова хора не са ме чакали", заяви сливенският кмет.

След близо 2 часа разговори с дознателя по случая Йордан Лечков си тръгна като отказа да коментира какво е говорил с полицаите. Стана ясно само, че Лечков е бил разпитан в качеството му на свидетел и все още срещу него не е повдигнато обвинение. Превишената скорост, по думите на адвоката му, е въпрос на доказване.

Кметът на Сливен и вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков беше обявен за издирване от полицията в началото на седмицата след инцидент на алея "Яворов" в София. Кметът на Сливен бил спрян от патрул на полицията заради превишена скорост. Според МВР той е показал среден пръст на полицаите, хвърлил им е документите и е потеглил. След това Лечков е бил спрян на входа на Стара Загора, където му е връчена и призовка.

Йордан Лечков се яви на разпит
netinfo