Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче
Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче / www.sxc.hu

Куче от Дряново бере душа, след като садист отрязал и четирите му крака. Пряка опасност за живота на 5-годишната Мима няма, защото навреме е заведена на ветеринар, но животното не може да се изправи. Принудено е да лежи само по гръб. За това съобщава „Труд".

За кучето, обикновена улична превъзходна, се грижел бащата на Добромир Дончев от Дряново. Взел го да му пази вилата извън града. Преди време видял, че единият крак на вярната и игрива Мима липсва и помислил, че животното е пострадало, докато обикаля из горите наоколо. Преди две седмици обаче, когато отишъл да нагледа имота си, стопанинът се натъква на ужасяваща гледка: останалите три крака на кучето били отсечени - вероятно с брадва.

Собственикът има подозрения кой е виновен: „С този човек имаме стара вражда, но не можем да го докажем, затова ще спестя името му".

Пенчо Рашков, областен координатор на Национална координационна мрежа "Справедливост за животните", който съобщил новината през вестника, казва: "Събираме подписка в Дряново против жестокото отношение към животните и конкретно за този случай. Ще организираме и електронна подписка в интернет, която ще изпратим до премиера, а чрез мрежата и до ресорния еврокомисар. На Запад при такива деяния се намесва полиция, прокуратурата, съд. А тук на този изверг най-много да му наложат глоба, ако се установи самоличността му".

Редица сигнали от читатели на DarikNews.bg пристигнаха в редакцията с молба за ответна реакция. Те определят случилото се като „поредната жестокост, случваща се в нашата държава - деяние на нечий извратен, болен мозък". Според тях „такава постъпка не трябва да остане безнаказана. Това е сигурен акт на безкрайна нехуманност и заради нея едно живо същество страда". 

Дарик разполага със снимка на кучето, изпратена от читателката Анна Ангелова. Предупреждаваме да не се гледа от хора със слаби нерви и деца! Снимката на пострадалото куче