/ БГНЕС
Още 6 месеца за Дерменджиев начело на националния отбор, Трета лига приключи
От края на извънредното положение зависи кога ще се поднови първенството. Това заяви Емил Костадинов след края на Изпълкома на БФС.

Той разкри, че все още няма конкретни дати за възобновяването на Първа и Втора лига, но шампионатите ще завършат по един или друг начин.

"УЕФА два месеца не може да намери изход от тази ситуация. На този етап нямаме нищо конкретно. Имаше работна група, повечето клубове искат съкратена формула с мачовете, но всичко зависи кога и как ще завърши това извънредно положение.", каза Костадинов.

След заседанието на Изпълнителния комитет към Бyлгарския футболен съюз стана ясно, че договорът на националния селекционер се удължава с шест месеца, а самият той е предложил заплатата му да бъде намалена с 30%.

Трета лига пък официално приключва, като за крайни класирания в отделните групи се взема моментното подреждане, като изключение прави само това в Югозападната трета лига, където Миньор Перник и Септември Симитли ще играят бараж. През този сезон няма да има изпадащи тимове, обявиха от БФС.

БФС обяви също, че ще помогне с каквото може на футболните клубове в страната. Безпрецедентното решение бе взето в следствие на пандемията от коронавирус, която стопира почти всички приходи на футболните клубове у нас и те на практика не могат да генерират приход.

Лудогорец даде ход на антикризисни мерки

Изказването дойде от Емил Костадинов, който застана пред медиите след брифинга на шефовете на футбола в страната ни.

"Ще помогнем на клубовете за някои неща, клубовете имат проблем, ние като футболен съюз ще опитаме да помогнем на футболните клубове, до края на другата седмица ще знаете. 5 проблемни клуба има във Втора лига - Поморие, Ботев Гълъбово, Спартак Варна, Спартак Плевен и Верея", коментира Емил Костадинов.

"Лицензирането ще е с различни критерии, за да могат клубовете да ги преминат", допълни Костадинов.

"И УЕФА тези два месеца все още няма решение, надявам се да се намери изход и мисля, че ще се намери. Обсъждат се няколко варианта, имаше и работна група, повечето клубове искат съкратена формула, но всичко зависи от това кога ще свърши извънредното положение, което е много сложно", добави той.