/ БГНЕС
Задържаният кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше изписана от столична болница, където постъпи преди седмица. В лечебното заведение й бяха направени изследвания на тумора на хипофизата, който има от две години.
 
Приеха Десислава Иванчева в болница, „окована като Ханибъл Лектър“ (ВИДЕО)

При настаняването й Иванчева беше доведена в болницата окована с белезници на ръцете и краката. Тогава хора от обкръжението й коментираха, че Иванчева е окована като "Ханибъл Лектър". Мерките за безопасност породиха обществена дискусия как е правилно да бъдат конвоирани арестанти.

Като „безсмислена жестокост“ определи оковаването на Иванчева адвокатът й

Снимка от изписването й днес беше публикувана в профила на кмета в социалната мрежа. Докато Десислава Иванчева е в ареста страницата й поддържа бившият ПР на район "Младост" Петър Кърджилов. Именно той публикува и видеото с окованата при постъпване в болницата Иванчева.

От болницата този път тя е изведена без белезници на ръцете и пранги на краката, съобщи директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) Васил Миладинов. Той поясни още, че до края на седмицата ще бъдат изготвени нови правила за конвоирането на арестанти.
 
 

Драги приятели на истината и справедливостта, както очаквахме, днес Деси Иванчева беше изведена от болницата и върната...

Публикувахте от Десислава Иванчева в Четвъртък, 9 август 2018 г.
 
"Днес Деси Иванчева беше изведена от болницата и върната обратно в ареста преди обявения от лекарите час - веднага след последното й изследване в 8.20 ч. Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции", пише под кадъра от изписването й.
 
17 април: Арестуваха показно кмета на „Младост“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Под снимката се съобщава също за организирането на протест пред Министерски съвет в подкрепа на Десислава Иванчева и задържаната заедно с нея Биляна Петрова.

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани показно през април. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.