Иван Ласкин
Иван Ласкин / nova.bg
В тази страна всички са от една партия – "Накъде духа вятъра", това каза пред Дарик актьорът Иван Ласкин. Той днес има рожден ден и става на 47 години.
 
"Нито съм психолог, нито съм политолог, но смятам, че общо взето трагедията в нашата политика е, че от кол и въже се събраха. В парламента има 15 души, които имат акъл да водят правителство, а 15 не може да се раздели на две, така че трябва още един да вкараме и тогава може би ще се случи нещо. Има някакви хора, които влизат в парламента и приличат на гарга, убита от гранатомет, след което веднага се появява прическа, токчета и пола и тя става с малка чантичка, като Круела Девил, през лакътя и ходи, тропайки из парламента, абсолютно безсмислено и пародийно", коментира Ласкин.
 
За израза "накъде духа вятъра" той разказа, че го е чул в Етрополе от негов приятел - Бай Антон, шеф на Ловното. По думите му всеки отива там, където най ще му се пропука.
 
"Накъдето подуха вятъра или НПВ. Като види, че едни ще вземат повече, чука на вратата и драска като малко котенце за млекце", каза Ласкин.
 
На въпрос дали е мислил да прави партия, той беше категоричен:
 
"Не! Не мога! Да направиш партия това е... Генетично ми е вродено да се бунтувам непрекъснато, не знам защо. Вероятно това е някаква форма на тъпащина и неуравновесен характер, но аз от всичко намирам неправедност и лошотия, измама. Как може? Какви са тези неща - Бойко Борисов, Корнелия Нинова? Това някакъв куклен театър ли е? Какво е това? Едната се била разчорлила, той пък друго, карат се. Това се ненужни неща. Те са като пора - направи си дупката и дотам. Не прави много дупки. Всички искат да си легнат в дупката и това е ", допълни той.
 
Относно това дали гласува на избори, той отговори през усмивка:
 
"На какво дали гласувам? Има толкова хубави язовири. Да ходи по реките може. Как ще гласувам по избори".