Искат 72-часов арест за заподозрените за убийството на Сукалински
Искат 72-часов арест за заподозрените за убийството на Сукалински / DarikNews.bg, архив

След като 24-часовият арест на тримата задържани за убийството на Димитър Сукалински изтече, полицията в Благоевград внесе в Окръжната прокуратура предложение за задържането им за 72 часа, съобщи за Дарик говорителят на ОД на МВР Лалко Пъдевски.

Очаква се прокуратурата да прецени дали да им бъдат повдигнати обвинения. Към момента няма издадено прокурорско постановление за мярка „задържане под стража" за 72 часа, каза за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура Весела Стоилова. Все още досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, уточни тя.

Заподозрени за кървавото престъпление са Златко Георгиев, Христо Христов и Спас Покровнишки. И тримата са криминално проявени.

41-годишният Димитър Сукалински-Банскалията беше открит мъртъв в дома му в ж.к. „Еленово" в Благоевград в четвъртък около 22.00 ч. Преди това той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на тел. 112. Около 20.30 ч. Сукалински се обадил на свой приятел с думите „Помощ, помощ". По същото време успял да звънне и на майка си с думите „заклаха ме".

Други новини от Благоевград