/ БГНЕС
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че "Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

"Аз не се учудвам, защото Асен Василев сподели това пред "Файненшъл таймс" още преди два месеца", каза Йотова. "Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво са замислили", добави тя. 

Асен Василев за „Лукойл“: Няма риск държавата да остане без горива

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано днес от "Лукойл Нефтохим Бургас". 

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Теодора Цанева/БТА