/ пресцентър, Президентство на Република България
 „Живеем в несигурни дни и се нуждаем от стабилно и работещо правителство. Всички, които се борехме против модела на управление, трябва да проявим разум и да се опитаме да изградим онези мостове, които да направят работеща алтернативата. Да изискаме от тези, които изпратихме в българския парламент, да поставят интереса на хората на България над политиканстването, егоизма, партизанщината.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към гражданите и гостите на Стражица, където бе официален гост на празника на града.
 
Вицепрезидентът изтъкна, че са направени първите, най-трудни стъпки за връщане на държавността.

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност заради COVID-19 и мигрантите

„С още по-силна воля ще продължим“, подчерта Илияна Йотова. Вицепрезидентът заяви, че всеки ден от работата на служебния кабинет е много труден, но той се справя, защото чувства подкрепата на хората, гарантира стабилност и сигурност.
 
„Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще направи сериозен анализ на предизвикателствата пред България, свързани с настъпващата четвърта вълна на COVID-19 и с миграционната криза. Президентската институция настоява за актуализация на бюджета, за да бъдат спокойни българските граждани в идващите трудни месеци. Закъсняваме и с внасянето в Европейската комисия на Плана за възстановяване и устойчивост“, подчерта Илияна Йотова.
 
„За да се справим с идващите кризи, трябва да сме единни. Силата на българина винаги е била в единството. Всички политици цитират надписа на фасадата на българския парламент „Съединението прави силата“, но малцина наистина го разбират“, посочи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът: България няма да допусне език на омразата и подмяна на историята
 
Илияна Йотова поздрави жителите на Стражица за техния празник, като изтъкна, че неслучайно за избрали за своя закрилница Божията майка и го отбелязват на един от най-големите християнски празници Успение Богородично.
 
„Най-голямото богатство на Стражица са нейните хора. Те са крепост, сила и вяра, какъвто е и девизът на града“, заяви вицепрезидентът и припомни разрушителното земетресение от 1986 г. „Трусът разруши домовете, но не и душите. Хората на Стражица успяха да съградят наново града си. Но ако земетресението не успя да ги прогони от родното им място, липсата на перспектива го прави. Това трябва заедно да променим“, призова Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът връчи годишната награда на община Стражица за принос в сферата на здравеопазването на филиала за спешна медицинска помощ в град Стражица.