/ Президентство на Република България
„Работим за развитието на българския спорт, за това България да си върне заслужените челни места за спортни постижения. Хиляди млади хора участват в инициативата „Спортувай с президента“. Убедени сме, че енергията, присъща за всеки млад човек, трябва да се използва за спорт, а не за агресия към другия.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри Мултиевропейското първенство по таекуондо, в което ще се включат над 1200 участници от 38 държави.
 
„Таекуондото не е само спорт, то е философия, която възпитава в ценности. Таекуондото е единство на дух, тяло и разум. Изключително необходим ни е този спорт в днешния доста труден и объркан свят“, посочи Йотова.
 
Вицепрезидентът поздрави президента на Българската федерация по таекуондо за активната дейност и високите амбиции. От своя страна Слави Бинев благодари за ангажираността на президентската институция към развитието на спорта.
 
За първи път в историята ще се състои и Пара таекуондо Гранд при, което е под егидата на Световната федерация. „Участниците имат нечовешка воля, показват, че когато ги има амбицията и силата на човешкия дух, няма невъзможни неща“, заяви Илияна Йотова.
 
На откриването присъства и председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.