Тя обеща структурни и персонални промени в управлението на общината
Хората очакват работа, но очакват и промяна, заяви новоизбраният по порвоначални данни кмет на Столична община Йорданка Фандъкова в първите си думи след края на изборния ден.

Борисов: Не е нормално толкова пъти подред да ги побеждаваме, доскучава

Според Фандъкова с вота си софиянци са показали, че в столицата живеят „свободни хора“, които не се подават на внушения, каквито е имало през последните дни. Тя заяви, че ще изчака окончателните резултати от преброяването на гласовете и тогава ще коментира следващия си мандат и управлението, но подчерта, че предвижда промени в структурата и персонални промени в Столична община.

Кои са победителите на втория тур в областните градове? (ГРАФИКИ)

„Ангажиментите, които съм поела в предизборната кампания, ще ги спазвам“, увери тя. Фандъкова припомни, че ГЕРБ и СДС имат най-голямата група в Столичния общински съвет, но допълни, че ще води разговори за конкретни политики и подкрепа за тях и с други политически сили. Тя обясни, че ще търси подкрепа от ВМРО, с които ГЕРБ са партньори в управлението на национално ниво, както и от общинските съветници на „Демократична България“.

Анализатори: В София не победи ГЕРБ, а победи Йорданка Фандъкова

На въпрос били поканила своя опонент Мая Манолва като консултант в общината, Фандъкова отговори с друг въпрос. „В коя сфера? Аз не чух нито едно решение“.

ГЕРБ не даде София: Фандъкова кмет за четвърти път (ГРАФИКИ)

Йорданка Фандъкова отдаде ниската избирателна активност на многото популизъм, който са проявили някои от кандидатите в предизборната кампания и благодари на всички, които са я подкрепили.