/ БГНЕС, архив
57 317 лв. обезщетение присъди Старозагорския окръжен съд на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 г. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване.
 
Йордан Лечков съди държавата

Бившият футболист и градоначалник настояваше за 450 000 лв. Обвинението преди 6 години срещу него беше за това, че като кмет на Сливен е сключил неизгодна сделка през 2007 г., а две години по-късно е направил опит да принуди данъчен служител да извърши престъпление.
 
Първоначално той е бил осъден, но впоследствие Апелативният съд и ВКС са отменили присъдата и са го признали за невинен, припомня "Монитор".
 
Прокуратурата плаща близо 16 000 лв. обезщетение на Йордан Лечков

Според Лечков водените срещу него дела са му попречили да стане за трети пореден мандат кмет на Сливен, както и че за неопределено време било замразено членството му в една от комисиите на УЕФА. Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.