Обвиняемият за убийството на Георги в Борисовата градина Йоан Матев
Обвиняемият за убийството на Георги в Борисовата градина Йоан Матев / БГНЕС
Йоан Матев с регистрация за кражба година преди убийството на Георги
93673
Йоан Матев с регистрация за кражба година преди убийството на Георги
  • Йоан Матев с регистрация за кражба година преди убийството на Георги
Йоан Матев, който е обвинен в убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди близо две години, е регистриран за кражба през 2014-а. Това стана ясно на днешното съдебно заседание. Адвокатът на обвиняемия Станислав Гюров не пожела да коментира това и подчерта, че клиентът му не е осъждан.
 
По ножа от убийството на Георги в Борисовата градина няма ДНК
 
Георги Игнатов бе убит в Борисовата градина на 2 юни 2015-а, а Йоан Матев бе задържан и обвинен за престъплението през февруари тази година. Предполага се, че мотивът за престъплението е грабеж.

Софийският апелативен съд трябваше да реши днес дали да остави в ареста 19- годишния Матев. Магистратите не уважиха искането на защитата Матев да бъде пуснат под домашен арест или под гаранция. Според съдебния състав има достатъчно доказателства, макар и косвени, че именно той е извършил убийството. Решението на съда е окончателно.

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина иска по-лека мярка
 
Адвокатът на Матев Станислав Гюров коментира доказателствата по делото и съдебно-медицинските експертизи с думите: "Моята теза е, че този тип експертиза сама по себе си не борави с такива абсолютни стойности. Практиката не я разпознава като изключително точна. Имаме размер на нож, имаме и размер на рана. Още колко ножове с такъв размер съществуват? Поставят се много въпроси".