Интензивно движение по пътищата, няма задръствания
Интензивно движение по пътищата, няма задръствания / netinfo

Пътищата в страната са натоварени, а движението към столицата и големите градове е интензивно, но няма задръствания, съобщи за Дарик радио майор Красимир Костов от "Пътна полиция - КАТ".

На автомагистрала „Хемус”, където има проблематичен участък с ремонта на тунел „Топли дол” движението е интензивно, но няма задръствания и бавно движещи се колони. Товарните автомобили, които се движат към столицата биват отклонявани и преминават по една лента в тунела, който се ремонтира на платното за посока София. Останалите автомобили преминават двупосочно в съседния тунел за посока Варна.

Движението по автомагистрала „Тракия” също е интензивно, както и по международния път КулатаБлагоевградДупницаПерникСофия. Движението между Драгичево и Владая е организирано със знаци в две ленти за посока София и в една лента за посока Перник.

Следобед беше прекъснато свличане на скална и земна маса на пътя от Мездра за София през Своге. Свличането е станало след разклона за Миланово. Пътуващите от Врачанско към София сега не могат да използват пътя през Искърското дефиле, а трябва да минават през Ботевград и магистрала „Хемус”.

Трафикът по всички гранични пунктове с Гърция е засилен. Повечето коли пътуват към България.  Автомобилите се обработват за не повече от 10-15 минути. Слаб е трафикът на влизащи в България автомобили през ГКПП-Дунав мост и през ГКПП-Силистра.