/ БТА
Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Турция и Румъния за товарни автомобили на изход, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, „Оряхово“ и „Кардам“ на изход за товарни автомобили по границата с Румъния. Възстановена е работата на ферибота при ГКПП "Свищов".

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход за товарни автомобили. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Гърция. През граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония.
Йоана Димитрова, БТА