/ БГНЕС
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията на граничните власти за движението е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам",  ГКПП „Видин" и ГКПП „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. От 8 февруари поради повреда фериботът по линията ГКПП „Свищов" - Зимнич не се движи.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички ГКПП. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички ГКПП. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина" налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички ГКПП.Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Биляна Иванова/БТА