Има външна намеса за трагедията във влака
Има външна намеса за трагедията във влака / netinfo

Изключено е пожарът във влака София – Кардам да е избухнал без външна намеса. Това съобщи пред Дарик бившият експерт по бомбен тероризъм в Министерството на вътрешните работи Иван Бояджиев. Той допълни, че за възникване на огъня могат да послужат материали като напалм или химикали, които могат да се запалят и бързо да горят.

Според Иван Бояджиев следствието е действало неправилно, като поради невнимание са били унищожени евентуалните доказателства за умишлен палеж или тероризъм във влака.

Пред Дарик Иван Бояджиев заяви: „Трябва да има нещо, което е подхранило този пожар. Всички тези материали във вагоните са лесно запалими и горими, но не с такава сила, ако не се подпалят в началото с много силна температура и много силен пламък. За мен е ясно, че има външна намеса. Много вещества има – като започнете от напалм и тръгнете надолу, всичко може да бъде. Бомбите могат да бъдат по най-различен начин, особено от година насам – две са модерни течните взривни вещества”.

Цялото интервю с бившия експерт по бомбен тероризъм в Министерството на вътрешните работи можете да чуете в предаването „Афера” по Дарик радио от 16,30 ч.