1,2 милиарда се взеха от тазгодишния бюджет за минали плащания и още 1,2 милиарда, които се взеха за онези обекти, които бяха започнати и незавършени. В парламента сме казали, че не може да са от този бюджет. В пленарна зала министърът на финансите обеща, че тези пари ще бъдат дадени в актуализацията. Има и още 1 милиард, който не беше включен в бюджета на МРРБ заради инхаус процедурите, с които имаме сериозен проблем. Още тогава се каза, че тези средства ще бъдат додадени при актуализация, след като се разплете хаоса с инхаус процедурите. И 500 милиона бяха обещани от нас, от коалицията, за общините, за да финансират ВиК проекти. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов пред NOVA.

„Вчера информирах на работна група за този голям дефицит. Казаха ми, че до края на бюджетната процедура ще се намери начин, по който това нещо да се компенсира”, заяви Караджов. „Тази сутрин отивайки на Министерски съвет, намерих на масата проекта на закона за бюджета. От ИТН не знаехме, че такава точка ще се гледа, не знаехме и какво пишеше вътре”, каза Караджов.

„Утре министрите и зам.-министрите ще си депозират оставките, ние сме извън тази коалиция вече. Ние излизаме от тази коалиция, защото Кирил Петков се опитва да извърши национално предателство по отношение на Северна Македония, както и заради изключително некадърно водената финансова политика от финансовия министър, който вкарва държавата в дългова спирала и с леки съмнения за фалит на държавата”, заяви Тошко Йорданов.

Относно Бойко Рашков и КПКОНПИ, Йорданов каза, че въпросът не е обсъждан.
NOVA