Има разминаване в списъка на оцелелите от жестоката катастрофа на АМ "Струма", с който разполагат България и Република Северна Македония, съобщи БНТ.

Според българския списък, там фигурира името на млад мъж, а в този на западната ни съседка - по-възрастен мъж, който има белгийско гражданство.

В македонските медии вече излязоха съобщения по темата, като според непотвърдена информация, фигуриращият в списъка на България, се е качил на автостоп на територията на страната ни.  По-рано днес стана ясно, че един от оцелелите в катастрофата твърди, че са спасени 8, а не седем души.

Синът на втория шофьор: Тялото на баща ми е намерено в отделението за спане

Македонските журналисти коментират как е станало така, че следователите и прокурорите са преброили 44 тела, в болницата са приети седем пациенти, а в списъка с пътниците на автобуса са 52 души.

Според сина на загиналия втори шофьор на автобуса, в списъка с оцелелите, които се лекуват в "Пирогов" има едно име - на 36-годишен мъж, което не е било сред пътниците на "Беса Транс".

В същото време македонската Сител ТВ съобщи, че един от пътниците, завръщащи се от Турция - Джафер Долек е избегнал страшната катастрофа, тъй като неправилно е чекирал багажа си. Долек е трябвало да се качи в автобуса, който изгоря на магистрала "Струма", но след като е сложил багажа си в другия автобус, му е казано да остане в него, защото имало място.

Нова версия: Издирват осми човек, оцелял при инцидента на „Струма“

Информацията разкри бащата на пътника, който казва, че „само Господ се е погрижил за сина му“.