Илияна Йотова: Хора на ГЕРБ са заплашвали кандидат-кметове от БСП
Илияна Йотова: Хора на ГЕРБ са заплашвали кандидат-кметове от БСП / netinfo

Заплахи за физическа разправа, ако не подкрепят кандидатите на ГЕРБ, са отправили хора от партията на Бойко Борисов към кандидатите за местната власт от БСП в две софийски села. За това съобщи зам.-председателят на градския съвет на БСП Илияна Йотова.

Заплашвани от вторник насам са избраният вече кмет на с. Световрачане Ангел Димитров и кандидатката за с. Мрамор Руска Дросева, уточни Йотова. Дросева води пред опонентката си от ГЕРБ със 70 гласа.

Илияна Йотова каза още, че ще разговаря лично с вътрешния министър Румен Петков, за да потърси съдействие, след като вече от няколко дни органите на реда са сезирани, но заплахите продължават и добави:

„От вторник насам непрекъснато се притискат хората. Избраният вече за кмет Ангел Димитров на село Световрачане, който открито е заплашван за това, че не подкрепя кандидатката на ГЕРБ Зорница Атанасова за район Нови Искър. Човекът се обади много притеснен тук в централата на БСП и попита какво да прави. Същото се отнася и за кандидатката ни в село Мрамор Руска Дросева, която води на балотажа със 70 гласа пред кандидата на ГЕРБ. Заплашвали са ги открито, дори с физическа разправа, за това, че няма да могат да вършат своята работа занапред, ако не подкрепят кандидат-кметицата на ГЕРБ”.

Заплахите от кого са?

„Това са от хора на ГЕРБ. При това въпросната дама имала неблагоразумието да върви заедно с тези хора и открито да заплашва нашите кандидати. Струва ми се, че това вече прелива чашата. Не стига, че вече се прочухме като страна нова членка на ЕС за това, че изборите в България се извършват най-вече с покупко-продажба на гласове, а сега и с открити заплахи”.

Сезирахте ли органите на МВР?

„Да. Сезирани са органите на МВР. Още в първия ден, във вторник. За съжаление няма никаква реакция до този момент, а заплахите продължават”.