/ Dariknews.bg, Адриан Кулев
Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника
100419
Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника
  • Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника
Язовирите „Златоград“ и „Пловдивци“ преливат, но няма опасност за населението в района на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдение на всички водосбори и речни корита в областта. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.
 
От рано сутринта отново вали сняг в по-голямата част на областта, с изключение на Източната – Мадан и Златоград, където вали дъжд.

Мокри и хлъзгави участъци по пътищата в Пловдивско

Смолян снегорини
Пресцентър АПИ

Въведено е ограничение за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на цялата Смолянска област, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриан Петров. Новите мерки са въведени заради обилен снеговалеж в проходите, районите на Пампорово, „Рожен“, „Превала“, Девин, Борино и Доспат. Забранено е движението и на товарни автомобили с маса над 12 тона по всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта, а останалите трябва да са без ремаркета и полуремаркета. На проходите има полицейски патрули, които не допускат нарушаване на забраните.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите. Пренасочват се предимно машини от съседни области, които да са в готовност да се включат в разчистването. Разчистването на пътищата е затруднено заради обилния снеговалеж.

Смолян
Dariknews.bg, Адриан Кулев


Нощта в региона е преминала спокойно, без валежи, което е спомогнало да спаднат нивата на речните корита. „Имаме готовност да реагираме при всякаква ситуация, на този етап нямаме никакви притеснения“, коментира още Славов. В областта няма затворени пътища и населени места без ток и вода.

На шест сигнала са реагирали огнеборците в Смолянско вчера, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Гатер се е наводнил в смолянското село Смилян. Мазета на училище и жилищна сграда са били отводнени от екипи на пожарната в Мадан. Паднало дърво е било отстранено в курорта Пампорово. Комин на къща се е запалил в Смолян. Екип на пожарната в областния град е събрал живак от счупен термометър в жилище.

Смолян снегорини
Пресцентър АПИ

Смолян снегорини
Пресцентър АПИ