/ Дарик архив
Пътищата в Пловдив и областта са мокри и хлъзгави, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. По усойните и планински райони пътните настилки са заледени на места, но обработени и проходими при зимни условия. Към този час трафикът на територията на областта е интензивен.
 
Най-засилено автомобилно движение се отчита по направленията Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград, както и по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти, предупреждават от Пътна полиция.
 
Повишена опасност от свличане на земна и скална маса има по пътищата Батак-Доспат, Девин-Кричим, Югово-Лъки, Асеновград-Смолян. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.
 
До 31 януари ще остане забранено движението на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до границата с област Смолян при км 18. До 2 февруари остава забранено и преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци.