/ Министерския съвет
Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску в Министерския съвет. Двамата изразиха задоволство от развитието на двустранните отношения, основани на принципите на добросъседство и на общи европейски и евроатлантически ценности. Бе отбелязано, че двете страни имат интерес към засилване на политическия диалог и към възможности за двустранни срещи на високо ниво.

Министерския съвет

Бяха обсъдени перспективи за по-нататъшно разширяване на транспортните връзки между България и Румъния през Дунав. Изграждането на трети мост над реката ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туристическия обмен между двете страни, но и върху икономиката в региона като цяло.

Премиерът Стефан Янев и посланик Бръндуша Предеску очертаха перспективи за задълбочаване на връзките в различни области от взаимен интерес. Акцент бе поставен върху сътрудничеството по енергийните въпроси и в областта на туризма, както и върху необходимостта от увеличаване на инвестициите на двустранна основа. Също така се откроиха възможности за по-добро взаимодействие по отношение на икономиката и свързаността.

Министерския съвет

В хода на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване взаимодействието на ниво местна власт между отделни градове, както и между хората. Добрите примери в това отношение следва да бъдат по-видими и окуражавани.