И САС оправда Христо Бисеров
И САС оправда Христо Бисеров / БГНЕС, архив

И на втора инстанция съдът оправда бившият зам.-председател на 42-то Народно събрание Христо Бисеров.

Апелативните магистрати изцяло потвърждават присъдата на първата инстанция.

В началото на тази година Бисеров беше оправдан по делото за данъчни и валутни престъпления, по което той беше подсъдим заедно с доведения си син.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Няма да съдят Христо Бисеров за пране на пари

Христо Бисеров застана на подсъдимата скамейка по обвинения за три престъпления - неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата. През февруари Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари".

Цацаров за присъдата на Бисеров: Коментарът се нарича протест

На 3 ноември 2013 година стана ясно, че Христо Бисеров е подал молба за напускане на ДПС и НС, като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. Няколко дни по-късно излезе информацията, че има проверка, свързана с класифицирана информация по случая. На 7 ноември бе съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков.