И общинските съветници да декларират доходите си, предлага „Новото време”
И общинските съветници да декларират доходите си, предлага „Новото време” / Sofia Photo Agency
И общинските съветници да декларират публично доходите си предложиха днес на пресконференция в Пазарджик от партия „Новото време”. Разширеният публичен регистър на съветниците от общините в цялата страна ще се разработи от нововремци. Идеята е съветниците да декларират не само собствените си приходи, но и тези на роднините им до втора съребрена линия.

Пазарджик ще е първата голяма община в страната, в която тази инициатива ще бъде реализирана, заяви лидерът Емил Кошлуков. Той обясни, че общините имат правната възможност да задължат съветниците да публикуват декларациите си за доходите, въпреки че би било добре за това да има и законодателна промяна.

БСП, НДСВ, ДПС и партия “Атака” не влизат в сметките на “Новото време” за сформиране на предизборна коалиция, подчерта Кошлуков. До края на годината ще бъдат проведени срещи с всички останали десни партии и ще стане ясна формулата, под която “Новото време” ще участва в парламентарните избори през 2009 г. ДПС не трябва да остава в управлението на страната, бе категоричен лидерът на нововремци. Турците трябва да имат алтернатива за гласуване и малцинствата трябва да бъдат интегрирани в национални партии, каза в заключение Кошлуков.

Други новини от Пловдив