И чужденци джазмени са спасявали давещите се край Бургас
И чужденци джазмени са спасявали давещите се край Бургас / netinfo

И чужденци са участвали в спасяването на давещите се по време на потопа през нощта на 6 септември в парк „Росенец" край Бургас. Те са членове на джаз трио, с участието на български музикант.

Че е имало още трима спасители, сред които чужденци, стана ясно след разговор с вече известните трима. Триото, което е участвало в спасяването на хора във водния капан, е Open Source Trio: Момчил Атанасов от Самоков (пиано), Юри Ибо Кая Шеве от Германия (барабани) и Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао, автономни Холандски Антилски острови (бас).

Община Бургас вече се е свързала с българина Момчил Атанасов. Той е уточнил в телефонен разговор, че международната джаз банда е свирила във Варна на 5 септември, след което музикантите са отишли да гледат концерт на празниците на изкуствата „Аполония" в Созопол. Докато се прибирали към 2.00 часа след полунощ към Самоков, попаднали на водния ад край „Росенец".

Атанасов и другите двама от джаз триото са поканени от кмета Димитър Николов да станат част от тържествата по случай празника на Бургас, който е на Никулден. Тогава и шестимата спасители от фаталната нощ ще получат почетни общински отличия.

Други новини от Бургас