И без документи пускат движението през новия участък на гара Яна
И без документи пускат движението през новия участък на гара Яна / снимка: БГНЕС, архив
Пускат движението през новия участък на гара Яна
65984
Пускат движението през новия участък на гара Яна
  • Пускат движението през новия участък на гара Яна

Тежка катастрофа с жертви стана в района на гара Яна. По последни данни от полицията двама са загинали, а петима са ранени. Катастрофата е станала на 4-ти км от стария участък на магистрала „Хемус”, в посока София, малко над моста на село Елешница.

По-рано в ефира на Дарик председателят на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров съобщи, че въпреки катастрофата, движението по новия пътен участък, който свързва Софийското околовръстно шосе и магистрала „Хемус”, ще бъде пуснато още този следобед.

„Движението в момента е отбито. Минава се през село Елешница, и се върви по стария път до село Яна. От там през пътния възел се преминава през трасето през Долни Богров. Ще бъде отворена и новата отсечка от автомагистралата”, обясни Лазаров.

След 14:00 ч. официално бе пуснато движението по връзката на автомагистрала „Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел „Яна", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

„И в момента участъкът няма необходимите документи. Откриваме го предсрочно поради факта, че трябва да се пусне движението, заради тези тапи, които се случват на изхода на София. И въпреки че не завършен на 100% и няма издадената документация с моя заповед се пуска в експлоатация с днешна дата. Междувременно фирмата изпълнител ще работи извън трасето на магистралата, за да могат да бъдат извършени всички строително-монтажни работи и да бъде издаден Акт 16 от държавната приемателна комисия. Това вероятно ще стане в рамките на следващия месец”, уточни по-рано инж. Лазар Лазаров.