/ iStock/Getty Images
Петима афганистанци бяха заловени при опити да прекосят нелегално границата между България и Румъния в сектора Негру Вода, съобщава агенция Аджерпрес.

Хванаха 20 мигранти, сред които 4-месечно бебе във Видинско

Двама афганистанци бяха намерени вчера в полуремаркето на камион с молдовска регистрация, управляван от 56-годишен гражданин на Молдова. Камионът превозвал мебели, текстил и кухненски принадлежности от Турция за Молдова. Румънските гранични полицаи забелязали прорез в брезента на полуремаркето и извършили детайлна проверка, при която били намерени две лица от мъжки пол, съответно на 15 и на 16 години, които заявили, че са граждани на Афганистан, съобщават днес румънските власти. Афганистанските граждани имали намерение да достигнат Германия. Те се качили в полуремаркето без знанието на шофьора.

Други трима афганистанци били заловени при опит да прекосят границата пеша, съобщава още Аджерпрес.

Над 30 нелегални мигранти бяха спрени от румънската гранична полиция

В района на селището Негру Вода румънската гранична полиция открила три лица от мъжки пол на възраст 16 години, които не носели лични документи в себе си. Те заявили, че са граждани на Афганистан. Разследването установило, че тримата прекосили нелегално българо-румънската граница с намерение да достигнат Германия.

Петимата афганистанци са разследвани за нелегално преминаване на държавна граница и са били поети от българските гранични власти въз основа на споразумението за реадмисия между Румъния и България, информира Аджерпрес.
БТА