Хванаха двама рекетьори, опитали да се укрият от арест
Хванаха двама рекетьори, опитали да се укрият от арест / netinfo
Задържани са двама рекетьори, които избягали след като съдът наредил да бъдат арестувани, съобщиха от сливенската полиция. Става дума за 41-годишния сливенски бизнесмен по прякор Яшката и неговия приятел босненец, които бяха задържани в края на април за изнудване.

Днес около обяд в Ямбол е задържан 41-годишният босненец, а Яшката е открит в Областната болница, където е поставен под охрана. Районният съд в Сливен бе постановил мярка „парична гаранция”, но Районна прокуратура протестира пред Окръжен съд и поиска задържане под стража. След като Окръжен съд постанови те да бъдат арестувани, двамата се укрили.

На 20 април през нощта Яшката, който е собственик на клуб АБС, и неговият приятел от Босна, използвайки пистолет, поискали сумата от 300 000 лева от бъдещия зет на Иван Терзиев-Беленски. Той бе арестуван за наркотрафик. Поводът бил, че тези пари са вложени в бизнеса на Беленски и след неговия арест те трябва да бъдат върнати на притежателите. Босненецът няколко пъти ударил 26-годишния годеник на дъщерята на Беленски, а после му опирал неколкократно зареден пистолет в главата, нареждайки му до 15 минути да донесе исканата сума.

Двамата изнудвачи бяха задържани от полицията, а при извършеното претърсване на ресторанта “Клуб АБС” бе иззет законно притежавания от Яшката пистолет “Зиг Зауер”. По-рано антимафиоти задържаха Иван Беленски за наркотрафик. У него и в имотите му, на които вече е наложен запор бяха открити общо 66 кг. хероин.