Христо Монов
Христо Монов / БГНЕС, архив
Бащата на убития Андрей Монов написа отворено писмо, с което отправи предизвикателство
Бащата на убития от Полфрийман студент Андрей Монов написа отворено писмо до Сашо Диков след негово интервю с предсрочно освободения от САС и ВКС австралиец, който първоначално бе осъден да излежи 20 години за убийството на сина му.

Навръх Черешова задшница Христо Монов публикува обръщението си в профила си в социалната мрежа и в него настоя Диков, когото с ирония нарича "джурналист", да вземе също така обективни интервюта и с убийците на 7-годишната Кристин от Сотиря, на студентката Виктория от Велико Търново и на журналистката Виктория Маринова от Русе.

Христо Монов: Калпакчиев извърши престъпление, Панов руши подмолно доверието в съда

Ето и цялото обръщение на Христо Монов към Сашо Диков:

"Чрез средствата за масова информация

До г-н Сашо Диков, джурналист

Отворено писмо от Христо Монов, психолог

Г-н Сашо Диков, Не гледам Ваши предавания от 14 години. Поводът е Вашето джуркане на фактите от един мач между Левски и ЦСКА . Аз гледах мача от сектор „А” , а синът ми Андрей - от сектор „Б” . Когато вкъщи гледахме предаването Ви се питахме дали сме били на мача. Така добре с митичния Асен джуркахте, че решихме да не си причиняваме когнитивни дисонанси.

Вчера 05.06.2020г., с приятели гледахме старта на футболното ни първенство. След 20.40 часа телефонът ми се задръсти. Поводът беше поредното Ви интервю с убиеца на сина ми. Мотивирали сте това с Вашето чувство за обективност в журналистиката.

Уважавам тази Ваша позиция, г-н Диков и Ви моля да вземете равни по време интервюта и с : Мартин Трифонов, Северин Красимиров и Илиян Здравков-Зико . Мартин Трифонов-убиецът на 7 годишната Кристин в с. Сотиря; Северин Красимиров-убиецът на журналиста Виктория Маринова в гр.Русе; Илиян Здравков-Зико-убиецът на студентката Виктория Здравкова в гр. Велико Търново".

 

Христо Монов
Източник: Фейсбук профил на Христо Монов



Само преди няколко дни Монов отправи своите тежки думи-присъда, към лицата на съда у нас - Лозан Панов и Калин Калпакчиев, които, по думите му, извършват престъпление срещу държавността и рушат съдебната система. Гневните думи на бащата дойдоха след окончателното решение на ВКС да потвърди предсрочното освобождаване на Полфрийман.