Съпредседателят на "Демократична България" допусна, че може да се наложат нови парламентарни избори за "изчистване на политическата система"
България се намира на кръстопът – заради COVID-19 кризата, заради икономическите трансформации, които предстоят. Започнахме да виждаме очертанията на друга България. Такова мнение изрази съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на NOVA.

По думите му новият парламент трябва да мине няколко теста -  на първо място да покаже годността си и да гласува срещу ново управление на Бойко Борисов.

"Доказахме, че сме обединени от каузи. Това е стабилна коалиция със стабилен коалиция", посочи още той.

EXIT POLL: 7 партии влизат в новия парламент

"Няма разговор просто за правителство, няма такъв разговор за постове. Напълно можем да останем в опозиция. Въпросът не е просто да се излъчи някакво управление и някой да стане министър", заяви той.

Христо Иванов подчерта, че мнозинството от българските граждани искат промяна и допусна, че за да се "изчисти политическата система", страната може да се наложи да върви към нови избори. Съпредседателят на обединението даде за пример Израел, които в последните няколко години има поредица от парламентарни избори, което според него е заздравителен процес.

"Да видим страна без Борисов и ДПС. Изчистването на политическата система не може да мине без нови избори. Не се целим към това, но и към това гледаме спокойно като перспектива", допусна той.