/ Георги Димитров
"Ние ще трябва да направим отстъпки, и всички останали ще трябва да направят отстъпки, но нашият призив е да седнем и да изработим цялостната формула за правителство с третия мандат". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БНР.

Иванов коментира евентуално връчване на третия мандат на БСП.

Той настоя за професионални разговори и преговори за постигне на споразумение за правителство с ясни цели и ясен времеви хоризонт. Сред целите, които Иванов визира, са освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, съдебна реформа, справяне с ковидкризата, внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост.

Вълна от коментари, възмущения и обвинения след записите с насилие от протестите

Иванов подчерта, че това споразумение трябва да бъде така конструирано, че да не допуска "продължаващо влияние" на ДПС и ГЕРБ.

Той бе категоричен, че плаващите мнозинства много лесно биха могли да се превърнат в рецепта за "алъш-вериш" през задната врата, който, по думите му, най-добре се владее от ДПС.

Иванов коментира и кадрите на полицейско насилие. Той заяви, че истинските "политически поръчители" на това тежко престъпление са Бойко Борисов и Иван Гешев.

Мария Капон, депутат от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме", настоя депутатите Младен Маринов и Христо Терзийски - бивши вътрешни министри от кабинета "Борисов 3", да не бъдат допускани в пленарната зала и да бъдат съдени.
 
БТА