Христо Иванов
Христо Иванов / БТА
Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор Иван Гешев въпреки цялата съпротива. Това написа в профила си във Facebook Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Според него този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание, добави Иванов.

Манолова обвини Ива Митева в нарушаване на Конституцията

Той припомни, че в петък група от 48 народни представители са събрали подписи за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник.

„Целта е да гарантираме, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на Народното събрание. Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза“, отбеляза лидерът на ДБ.

Христо Иванов призова председателя на НС Ива Митева да свика заседание на парламента утре или най-късно във вторник сутринта.

„Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение“, подчерта съпредседателят на ДБ.