/ Георги Димитров
Той не изключва и разговори с БСП
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на въпроси на журналисти относно това дали ще подкрепя "Има такъв народ" и дали се чувства засегнат след изказването отпреди ден на Слави Трифонов по негов адрес. В своето видеообръщение Трифонов отбеляза, че като четвърта политическа сила от "Демократична България" не могат да редят постове.

"Ако искат нашата подкрепа, оставаме на разположение, ние сме добронамерени. Не сме лично засегнати. Дадох отговор на твърденията, които бяха отправени. Изобщо не става дума за някакви емоции", каза Христо Иванов.

"Съвсем ясно да кажем – наши представители не предлагаме, а предлагаме формула, така че това правителство да бъде работещо. Обещахме промяна, а това става само от решителни хора, готови да се борят. Това са нашите очаквания, както и очакванията на обществото. Не става дума за лансиране на наши представители. Каквото има – го предлагаме публично", заяви още Иванов.

Относно това дали ще има по-завишени изисквания към определени министерства, той отговори, че всички са важни, и подчерта, че с тежест е "Финансовото министерство, както и постът на министър-председателя. Това е човекът, който трябва да бъде лидер. За мен министерство на културата също е много важно". 

Относно поканата за разговори от страна на БСП Иванов отговори така: "Благодарихме за поканата на г-жа Нинова, но помолихме за отлагане. Оставаме отворени за диалог, но първо трябва да видим какво се случва, за да си изясним дали може да си правим странични срещи".