Христо Иванов
Христо Иванов / Георги Димитров
Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в интервю пред БНР.

Той подчерта, че от "Демократична България" са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България.

Филип Станев: Да престанем да се делим на умни и красиви, дайте да работим

"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира, екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация", посочи Иванов.

В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти.. Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси... Аритметична подкрепа ще се намери, някакво управление ще бъде излъчено", коментира още той.

"Не се работи с политика на свършените факти. Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия... Той действа обратно на формиране на доверие".


 
БНР