/ Георги Димитров
"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко". Това каза пред БНР Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група. 

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. 

Корнелия Нинова смята, че е все по-вероятно да има редовен кабинет

Станев уточни също така, че Петър Илиев, който беше номиниран в първия проектокабинет на "Има такъв народ" за правосъден министър, не е бил спряган за премиер.

"Властта за нас не е самоцел... Топ приоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години". 

Тошко Йорданов: Пламен Николов е специалист и ако бъде избран за премиер, няма да берем срам

"Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично", допълни той.

"Ще има намаляване на министерства", поясни Станев.
 
БНР