Хамид Хамид
Хамид Хамид / БГНЕС, архив
Искаме буквално да се възстанови старият ред, категоричен e депутатът от ДПС
Законът за шума на Валери Симеонов доведе до много тежък отлив на български и чуждестранни туристи от нашите курорти. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид  Хамид в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по NOVA.

„Това, което видях лично, а и през цялото лято получавах сигнали от редица дребни и средни бизнесмени, които имат по един ресторант или по едно капанче – на практика, този закон вместо да осигури спокойствие на едни, създаде тормоз за цял сектор. Туристи имаше по Черноморието, но заведенията бяха празни”, добави той.

"Не може Слънчев бряг и Несебър да се превръщат в Нареченски бани.", заяви депутатът. 

ДПС с отмяна на забраната за шума: Курортите ни ще станат старчески домове

Депутатът цитира данни на Асоциацията на ресторантьорите, изпратени до Министерството на туризма, които сочат спад на посещаемостта от над 40%. „За съжаление, това е в резултат само и единствено на тези безумни текстове, които бяха приети и час по-скоро трябва да отменим”, посочи той.

По думите на Хамид първоначалната идея за въведените промени е била на собствениците на няколко големи хотела. „За да приберат и затворят туристите в големите си ресторанти на 2-ра, 3-та и 5-та линия. Аз не мисля, че е добра стратегия държавата да изземе цялата тази дейност от ръцете на общините и общинските съвети”, добави депутатът.

Хамид Хамид заяви, че ДПС все още не е преговаряла с другите партии да се отменят промените в закона за шума. „Всеки, който е загрижен за дребния и средния бизнес, би трябвало да подкрепи законопроекта. Не сме разговаряли с никой, но очакваме разбиране”, каза депутатът.       

Хамид Хамид пред DarikNews: Цвета Караянчева да слуша повече премиера - той похвали кметовете на ДПС

Народният представител коментира и предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Възродителният процес да се изучава в училище по-подробно.
„Възродителният процес е най-голямото престъпление на комунистическия режим, така че, когато режимът се изучава, няма как да се избегнат безспорни факти и последиците от тях. Няма как да не се изучава етническото прочистване на голяма част от българския народ. Мисля, че има разбиране от страна на министъра и тези неща ще влязат в учебните планове”, обясни Хамид Хамид.

Очаква се ДПС да утвърди Милко Калайджиев за кандидат-кмет на Свиленград

Той коментира и напускането на парламента от "Атака". "Когато се взимат стратегически важни решения за държавата, всички знаят, че може да се разчита на ДПС. ПГ на ДПС винаги е била силна и е отстоявала своите позиции. Разводите в малката коалиция не ни интересуват. Ние предрекохме, че това управление отива към провал с такива партньори, но не ни послушаха", каза още той.