Гърневски очаква сблъсъци между правителство и протестиращи през зимата
Гърневски очаква сблъсъци между правителство и протестиращи през зимата / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, архив
Гърневски очаква сблъсъци между правителство и протестиращи през зимата
66782
Гърневски очаква сблъсъци между правителство и протестиращи през зимата
  • Гърневски очаква сблъсъци между правителство и протестиращи през зимата

Ако арогантността,  наглостта и жаждата за реваншизъм на днешните управляващи замъглят до край разумът им те ще предизвикат непредвидим тежък сблъсък между тях и обществената нетърпимост. Това заяви бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Спас Гърневски, който днес представи своя обществено-политически модел за спасение на България.

Според Гърневски моделът е изключително разбираем, достъпен и приложим в днешната политическа ситуация в България. За това обаче е необходимо волята на политическата класа или отделни нейни субекти.

„За да заработи обществено-политическият модел, политиците трябва да разработят своите програми за управление съвместно с гражданското общество и след широко обществено обсъждане ще ги внасят за окончателно актуализиране и гласуване в парламента и общинските съвети”, категоричен бе бившият лидер на ДСБ в Пловдив.

Другото важно условие според него е в управленските екипи на премиера и кметовете да бъдат привличани добре подготвени специалисти, излъчени след форуми на съответните гилдии, които да участват в изпълнението на конкретните програми по ресори.

Други новини от Пловдив