Излиза книга за журналиста Милен Цветков, написана от човека до него в последните няколко години - Милена Иванова. На 19 април се навършва една година, откакто телевизионният водещ загина в катастрофа в София.

"379 дни с Милен Цветков. Историята на една очаквана любов" е под редакцията на Георги Тошев. 379 дни е съжителството заедно на Милен и Милена, но историята на любовта им е започнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на "Часът на Милен Цветков". И за двамата тази любов е чакана и мечтана, но минава през перипетии, разказват от "Книгомания".

Роднини и приятели почетоха паметта на Милен Цветков (ВИДЕО)

В книгата са поместени спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена Иванова за детството си, навиците и принципите в живота си, за работата си в различните телевизии, за колегите, от които е научил много за журналистиката (като Бригита Чолакова), и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и колко е важно доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

"379 дни с Милен Цветков" показва журналиста и през погледа на най-добрия му приятел от детските години - Марио Райчев, както и колегите му от "Нова ТВ" Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, журналистите Георги Милков и Ники Кънчев.
 
БТА