Съдът започна нови разпити на очевидци на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. След като във вторник показания даде годеницата на Кристиан Николов, днес пред Темида се изправят хората, оказали първа помощ при трагедията.

Според защитата на Николов, той никога не е употребявал наркотици. Ден преди сблъсъка, на купон у тях, пил шот с ликьор, след който му станало зле. Тест за дрога обаче показа наличие на кокаин и амфетамини, информира NOVA.

Според показанията на разпитаните днес, версията на годеницата на Николов не се потвърждава. Никой от тях не го е видял да оказва първа помощ на Цветков, да слага обувка под главата му, или да му подава бутилка с вода.

Разпити по делото за катастрофата с Милен Цветков, излязоха нови подробности (ВИДЕО)

Очевидците разказаха, че са помогнали на журналиста да излезе от автомобила, но единствените, които са му оказали първа помощ, са медиците от Спешна помощ, които са дошли малко по-късно.

По думи на разпитаните свидетели поведението на Кристиан Николов и неговите спътници в колата е било „странно”, тъй като след такава тежка катастрофа те са започнали да търсят нещо в задната част на автомобила, а не са опитали да окажат помощ или да се поинтересуват за това какво се е случва с пострадалия в другата кола.
NOVA