/ Thinkstock/Getty Images
Главният преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние ще бъде на работно посещение в България на 26 април, съобщиха от Представителството на ЕК в България.
 
Барние ще проведе срещи с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и с представители на две парламентарни комисии в Народното събрание.

Бивш германски министър се надява Великобритания да остане в ЕС
 
Мишел Барние ще участва също в конференция на тема "Подгответе се за Брекзит - последствия за европейския бизнес" и във форум на високо равнище Eurofi Financial Forum - форум на лидерите в областта на финансовия сектор от ЕС и международни организации.
 
В програмата му е предвидено и посещение на софийското метро заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова. От 12:15 ч. двамата ще дадат кратък брифинг за медиите на перона на метростанция "Европейски съюз".

ЕС и Великобритания си стиснаха ръцете за преходния период след Брекзит
 
И народните представители от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание ще разговарят с главния преговарящ на Европейския съюз за излизане на Великобритания от структурите на Съюза Мишел Барние. Срещата ще бъде от 13:45 часа в зала "Изток" на Народното събрание.