/ БГНЕС
За първи път мюсюлманската общност в София се събра на открито, за да отбележи Рамазан Байрам.

БГНЕС

Под открито небе молба за здраве и преодоляване на коронавируса към Аллах отправиха близо 2000 мъже, жени и деца. Причина молитвата да се проведе на помощното игрище на стадион "Локомотив" стана епидемичната обстановка, която не им позволява да се съберат в джамията. главният мюфтия Мустафа Хаджи каза, именно необходимостта да бъдат на открито е дало възможност повече хора да бъдат на службата.

"По принцип в джамиите идват само мъжете, но днес не е така. Децата, жените също са тук, което дава повече празнично настроение", заяви той и добави, че ще се помолят за здраве.

БГНЕС

"Преди всичко да дари всички с щастие, здраве и дълъг живот. Да премахне час по-скоро болестта, която е надвиснала над цялото човечество, за да могат всички да бъдат щастливи и спокойни", добави още главният мюфтия.

Повече за празника ни разказ районният мюфтия на София Мустафа Избищали. "Днес е един от двата големи празника за мюсюлманите, а именно Рамазан Байрам или както е известен още - Шекер Байрам. Днес е кулминацията след 30 дневния пост. Имаме специална проповед, която е за тази празнична молитва", каза той.

След два месеца мюсюлманската общност ще празнува Курбан Байрам.
БГНЕС