"Съболезнования за родителите и близките на починалото дете, поредна жертва на войната по пътищата. Дете, което се казва с моето име Иван, което днес е починало след инцидента в село Бузовград", каза главният прокурор Иван Гешев по повод новината, че е починало момчето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор. 

"Бесен съм, след като разбрах, че е починало детето, защото тези неща могат с елементарни решения, които ги има в целия ЕС, тази смърт да бъде намалена до минимални граници", заяви Гешев и се закани, че ще направят всичко възможно, за да има справедливост по случая. 

"Прокуратурата ще направи всичко възможно, в рамките на правомощията си", заяви Гешев. 

"Всичко е политика, но политика в кавички, защото политика означава да правиш нещо за гражданите, когато си на някаква позиция", така обвинител номер едно коментира решението на КС да откаже да тълкува надзора за законност на главния прокурор.

В търсене на Александър: Има ли нови следи и докъде стигна издирването на детето

"Желанието ми беше да имаме диалог с парламентарно представените партии. За съжаление някои от тях, казвам го отговорно, явно, вече си мисля, че ги е страх, защото нямат конкретни аргументи. Тях ги е страх. Ето, сега ще го кажа пред вас. След като се притесняват, да ме поканят в парламента, ще отида сам с цялата парламентарна група, която не иска да се види с мен. Аз не се притеснявам. Те защо се притесняват пред медиите да говорим, нали искат съдебна реформа. Дай да чуем какви са проблемите, да кажат какви са им идеите. Нека гражданите чуят, ама ги е страх, защото нямат аргументи", каза още Гешев. 

Предполагаемите убийства и самоубийства за 12 часа са 3, заяви главният прокурор. 

"Обир на инкасо, почина дете, какво чакаме, какво правим с държавата си?", попита Гешев. 

"Това, което мога да кажа, че сме в постоянен диалог, с местните власти и с гражданите. Има образувано досъдебно производство. За мен е странно как не може да бъде установено толкова дълъг период и притеснително, и ще спра до тук". заяви главният прокурор по темата с малкия Александър, който се издирва вече 5 дни, след като изчезна в Перник.