Шест кучета са търсили днес 12-годишния Александър в пернишката планина Голо бърдо. Това съобщи Радослав Наков - планински спасител, водач на кучета от Планинската спасителна служба в Кюстендил.

Хеликоптер и водолази търсят изчезналия Александър от Перник

Обходен е голям район от източната част на планината и още зони в противоположно разположени терени. "Всички райони на планината, които си бяхме разделили на картата, са претърсени", каза Наков. Кучетата не са открили нищо.

"Теренът е много лош, защото е гъст и на самите кучета им беше трудно да минат по него", посочи планинският спасител. Хората също са изпитвали затруднения на няколко терена, за да стигнат до отсрещната страна.

Претърсени са също различни дупки и отвеси, но без резултат, каза Наков.

Образувано е досъдебно производство за отвличане на Александър от Перник

Водолази са издирвали момчето и в езерата в пернишкия квартал "Калкас", съобщи кметът на района Надка Павлова. За пореден ден в акцията се включи и хеликоптер.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следообед при разходка в местната планина Голо бърдо. 

 
БТА