Вече трето денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна в петък след разходка с баща си в района на профилакториума, намиращ се в местната планина Голо бърдо.

От сутринта водолази издирват Александър в езерата в пернишкия квартал "Калкас", съобщи кметът на района Надка Павлова. Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето.

БТА

В момента водолазите са във водите на двете езера край манастира "Св. Петка" в кв. "Калкас". Утре ще бъдат проверени и други езера и водоеми в района.

БТА

Хеликоптер търси и днес 12-годишния Александър, съобщи БТА. Според кмета Станислав Владимиров машината е заредена от сутринта и е имала готовност, но мястото на излитането е било мъгливо. Затова се е наложило да се изчака метеорологичната обстановка да се стабилизира.

Владимиров посети мястото на инцидента, където в петък изчезна Александър. Той посочи, че са получени десетки сигнали, че детето е забелязано в града. За съжаление те се оказали неверни. Кметът допълни, че са прегледани множество видеозаписи от служители на МВР и общината, за момента безрезултатно.

В търсене на Александър: Докъде стигна издирването и има ли нови следи (ВИДЕО)

С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия. МВР ще продължи да работи, без да спира, докато открие 12-годишния Александър Цветанов, заяви по-рано директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци.

БТА

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Александър.
Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

БТА

Открехната стои вратата на кооперацията в Перник, в която живее бабата на изчезналия в петък 12-годишен Александър Цветанов, посочи БТА. Всички съседи се надяват момчето да се прибере живо и здраво. 

БТА

В очакване е и Брезник, където работи бащата на изгубеното дете.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следообед при разходка в местната планина Голо бърдо. 
БТА