Водолази и днес не откриха 12-годишния Александър в или край водите на езерата до пернишкия квартал "Калкас", съобщи за БТА кметът на района Надка Павлова. Вчера са били претърсени четири водоема, днес - още три. Няма повече езера в кв. "Калкас", каза Павлова. (Кв. "Калкас" е разположен в подножието на Голо бърдо)

Претърсването им започна по предположение, че момчето, понеже обича вода, може да е попаднало там. Освен това Александър е търсен и в изоставени постройки в квартала, и в близките гори.

Продължават да идват доброволци, които се присъединяват в издирването на Александър. Периметърът на издирване днес е надхвърлил 20 км, казаха от Областната дирекция на МВР в Перник. Отново в него са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, планински спасители и доброволци. Броят на хората, участващи в акцията в планината, днес е още по-голям, посочи говорителят на ОДМВР - Перник Венцислав Алексов.  

Междувременно Вера Даскалова - директорът на Осмо основно училище в Перник, където учи изчезналият Александър Цветанов, заяви, че той е здраво и много обгрижено дете.

Тя все още има надежда момчето да бъде открито живо, защото по думите й е много издръжливо

Александър е ученик в пети клас на индивидуална форма на обучение. Идва на училище всеки ден, педагозите работят с него по специално изготвена индивидуална програма.
При нас той е под непрекъснат контрол, подчерта Даскалова. По думите й Александър пристигал на училище винаги с придружител, който го водел за ръка, дори и в тоалетната.

Обучението се провежда в една класна стая, обособена само за него. С момчето работел и психолог. Сашко може да пише името си, като го изписва Сашо, каза Даскалова. По думите й той е хиперактивен, няма и не търси контакти с деца.

Много грижи полагат за момчето и бащата, и баба му, сподели училищният директор. Сашко бил винаги с прилежно приготвена храна.

Учители от Осмо основно училище са се включили като доброволци в издирването на Александър.

Александър Цветанов изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. Оттогава издирването му не е спирало.

Той е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. 
 
БТА