Герджиков: Нямаше да сме в ЕС сега, ако не беше Сакскобургготски
Герджиков: Нямаше да сме в ЕС сега, ако не беше Сакскобургготски / снимка: Sofia Photo Agency
Изглежда огромната заслуга на Симеон Сакскобургготски трябва да бъде напомняна периодично, за да стане ясно, че през 2007 година нямаше да станем пълноправни членки на Европейския съюз, а вероятно това щеше да бъде отложено във времето, заяви депутатът Огнян Герджиков.

Изтъкнати общественици и представители на деловите и академичните среди се обърнаха към обществеността в подкрепа на идеите от речта на бившия премиер Сакскобургготски от 6 април 2001, след която НДСВ взе властта.

Тук става дума за едно напомняне къде е България и какво искаме да бъде България, защото, без да се напомня каква е ролята на Симеон Сакскобургготски през последните години, като че ли някои започват да губят ориентация за това, коментира Герджиков.

Разочаровани сме от мандата, който свърши, но това не пречи да застанем зад идеята „Спомнете си шести април, защото трябва да изговаряме положителните примери в обществото - единни бяха издателят Мартин Захариев, кметът на Каварна Цонко Цонев, проф. Стоян Денчев, Дони.